2021-05-10 10:46:13• hírek • Szatmár.ro

Nagy érdeklődés mutatkozik az Aranykapu Kulturális Egyesület gyermektevékenységei iránt

Az iskola újraindulásával a Fonóban is felpezsdült az élet. Az Aranykapu Kulturális Egyesület számos új szakkör megszervezésével várja a jelentkezőket. Nezezon Enikő, az egyesület vezetője szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés a fonóházas tevékenységek iránt.

Már zajlik a jobbagyféltekés rajz-szakkör, indulnak a kezdő- és haladószintű kézműves műhelyek, a határok nyitását követően elindul egy népzenei szakkör is (amíg a magyarországi oktatók nem tudnak átkelni a határon, várnak a kezdéssel). Ugyanakkor nagy érdeklődés mutatkozik a Playground – angol nyelvműhely iránt, illetve hamarosan indul a Kiskertész tanoda is a Fonóban.

A Kiskertész tanodára még lehet jelentkezni, hiszen a foglalkozások csak május 17-étől indulnak majd, hétfő délutánonként 16 órától, 6–12 éves gyerekek számára, Boer Alice vezetésével. A foglalkozásokon a szervezők játékos, mesés kertészkedéssel igyekeznek terelgetni a gyermekek életszemléletét egy természetközeli életforma kialakítása érdekében, amelyben egységként élhetik meg a kertet annak minden lakójával. A résztvevő gyerekek megtapasztalhatják, hogy valódi értéket és örömet jelent a saját kertben, saját munkával megtermelt zöldség, virág, gyógynövény, s eközben fűből-fából-virágból és újrahasznosított anyagokból alkotva teremthetnek egészséges és természetes világot maguk körül. Tapasztalat alapú, játékos tanulás által a gyerekek észrevétlenül sajátíthatnak el komplex ismereteket háztáji növényeinkről, állatainkról, környezetünkről, érdeklődési is tudásszintjükhöz igazodva. A program keretében az elkészült alkotásokat (általában beültetett növényeket) a gyerekek hazaviszik majd, ezzel is tovább éltetve a megszerzett élményt, tudást.

Jelentkezni, érdeklődni lehet az alábbi e-mail címen: aranykapuegyesulet@gmail.com, illetve telefonon, a 0744-687813-as számon, Nezezon Enikőnél. A helyek száma korlátozott.

Ajánlja fel jövedelemadója 3,5%-át az egyesület javára!

Amennyiben még nem ajánlotta fel jövedelemadójának 3,5 százalékát, május 25-ig még megteheti (de ne várjon vele az utolsó pillanatig) a szatmárnémeti Aranykapu Kulturális Egyesületet támogatva!

A támogatói űrlap kitöltése mindössze 5 perc, viszont ez nagyon sokat segít a szervezet számára.

Az űrlap megtalálható az alábbi linken: https://bit.ly/3tLOWt7.

A formanyomtatványokat Szatmárnémetiben több gyűjtőponton is leadhatja, a gyűjtőpontok listája itt található: https://aranykapu.ro/tamogass, de akár az egyesület munkatársainál is leadhatja ezeket, akiknek idei céljuk, hogy a Fonó-Ház új, saját helyen folytathassa programjait. Minden támogatást erre fognak felhasználni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: